Sagt om Trafikkalendern

"Hej Trafikkalendern!
Vi är bästa och härligaste klass 1E från Edboskolan i Trångsund (Skogås). Vi är 26 härliga och glada elever i klassen som ritat vår skolväg som ett bidrag till er. Vi har arbetat med SO och Trafikkalendern som utgångspunkt under två veckor. Vi har övat på trafikpromenader för att lära oss känna igen vägskyltar och för att veta hura man korsar en väg på ett bra och säkert sätt. Vi har även arbetat med vikten av att ha reflexer när det är mörkt ute. Vi har fått sätta ut reflexer på våra superhjältegubbar. Det är för att vi ska lära oss vart reflexerna bäst sitter för att ge bäst effekt. Vi har även arbetat med hur en säker cykel bör vara rustad och vikten av att ha hjälm för att skydda sig. Vi har lärt oss massvis genom er och vårt arbete med trafiksäkerhet.

Vi vill tacka er för att Trafikkalendern är så bra och så viktig!

Vår fröken heter Annika Thorsén"

Mvh
1E, Edboskolan
”Våra barn är vårt lån till Framtiden. På vägen till Framtiden måste dom bl a kunna vistas säkert och känna trygghet i trafiken. En garant för detta är att, utifrån mina erfarenheter, Trafikkalendern är och förblir ett viktigt inslag i skolarbetet.”

Lars-Erik Spaak
Trafikingenjör
Mät- och exploateringsavd.
Eksjö kommun
http://www.adalens.se/sv-se/nyheter/adalens-stottar-trafikkalendernhttp://deab.nu/?p=3398Ecophon places great focus on safety issues in our daily work and through various campaigns and initiatives. An activity here in Sweden is that we support a traffic safety campaign in the local schools. As a thank you and a reminder to the adults working in the region, our workplace also gets drawings from the children depicting traffic situations. We display these in our canteen but wanted to share some with you here on Facebook. Let them serve as a reminder to slow down when driving past schools and childcare facilities because, as one of the kids wrote; cars are hard and children are soft. Check out our photo album namned Trafikkalendern 2014. https://www.facebook.com/Ecophon?fref=ts

Jonas Pernet
Ecophon ABArtikel 1 i Metro Göteborg/Pling
Artikel 2 i Metro Göteborg/Pling"Hej,
jag vill börja med att säga att ni gör ett fantastiskt arbete för att öka barns kunskaper kring trafiksäkerhet. Har jobbat i flera skolor där vi har använt oss av Trafikkalendern.

Hur som helst, nu jobbar jag på en förskola i Älvsjö där vi just nu pratar mycket om trafiksäkerhet, och har kommit in på reflexer. Många barn har ju reflexer på utekläderna, vilket är bra, men det är tyvärr också många barn som inte har en enda reflex. Därför undrar vi nu om ni kanske har några reflexer som ni kan avvara till barnen på förskolan? Det vore väldigt snällt.

Tack på förhand!"

Vänliga hälsningar

Malin Ljunglöf
Förskolan Vågavilja
"Hej!
Min dotter fick en trafikkalender i skolan idag. Hennes lillebror tyckte att den var så fin och vill också ha en. Eftersom han inte går i skolan ännu undrar jag om man kan köpa en direkt av er?"

Susanna Nyberg
Förälder

Hägersten
"Tack för ert stora och goda engagemang och vad vi får vara med om.
Mycket positivt!"

Uno Hellgren
Rektor

Sölvesborg
"Vi tycker att ni gör ett väldigt bra jobb och skulle vilja ge våra barn en kalender var så snart som möjligt."

Esther Linnane
Bilingual Montessori school of lund
"Den är ett fantastisk verktyg i den vardagsnära och erfarenhetsbaserade undervisningen”.

Anna Nordlund
Ansvarspedagog, Vittra Kronhusparken
Göteborg