Gå och cykla till skolan 2018

Välkommen att delta i den trettonde upplagan av utmaningen Gå & Cykla till skolan. Under två valfria veckor i september-oktober samlar deltagande skolor så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan.

Syftet med utmaningen är att främja hälsan hos barn och unga, bidra till en bättre miljö samt förbättra trafiksäkerheten i elevernas närmiljöer.

Gå & Cykla till skolan arrangeras av Trafikkalendern – Sveriges största läromedel om barn och trafik. Aktiviteten engagerar årligen ca 50 000 elever och pedagoger i år F-6.

Vilka kan delta?

Aktiviteten vänder sig till Sveriges alla elever och pedagoger i år F-6.

Hur anmäler man sig?

Från och med 9 maj till och med 22 oktober kan ansvarig kontaktperson anmäla klassen/skolan här på webben.

När pågår aktiviteten?

Under två valfria veckor i september-oktober samlar deltagande skolor så många respoäng som möjligt, genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan. Resultaten kan redovisas till och med 12 november.

Vad kan man vinna?

Totalt delas det ut priser för mer än 50 000 kronor. Vinnande skola vinner 15 000 kr. Flera kommuner sponsrar också med regionala priser. Via menyn här intill kan du se om din kommun är en av dem.

Loggor och banners

Informationsmaterial, banners och loggor kan laddas ner här på webben och är fria att använda till nyhetsbrev och sociala medier mm.

Kontakt

Camilla Bergholm
camilla.bergholm@trafikkalendern.se
0768-83 83 22

Magnus Öhman
info@trafikkalendern.se
0708-99 19 40

Varmt välkomna!


Anmäl nu!
Redovisa resultatet!
Aktiva kommuner